Furgonmentés – tudnivalók
Szolgáltatás

Furgonmentés – tudnivalók

A furgonmentés az autómentés egy speciális területe. Sokkalta nagyobb odafigyelést igényel, mint egy kisebb méretű jármű, személyautó mentése. A méretek ez esetben nagyobbak, a súly is duplázódik. Mentés során körültekintőnek kell lennünk, ráadásul speciális műszaki felszereltség is szükségeltetik.

Segítségkéréskor az autómentős szakembernek mindenképp tudnia kell, hogy furgonmentés során honnan hova kell szállítani a járművet. Így számítható ki a kilométer és a fuvardíj. Nagyon lényeges még megadnunk a furgon pontos méretét, ugyanis ezek nagysága H1-től H4 kategóriáig terjedhet. Ha az autómentő nincs tisztában a jármű nagyságával, kellemetlen meglepetés érheti a helyszínre érkezéskor, hiszen. Akár kisebb platóval is érkezhet, mint amire szükség lenne.

Ugyanilyen fontos közölni a mentővel a furgon súlyát is, mert nem mindegy, hogy a jármű üres, vagy esetleg rakott. Egy átlagos, 2 tonnás furgon sima ügy a hidraulikus utánfutóknak. Ha van rajta több száz kilogramm áru, az már nagyobb mentőeszközt igényel.

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük